Nieuws

15 april 2023
Limburgse Filmdag (LFD)

Op 15 april vond het filmfestival van CineLOVA plaats in filmhuis De Domijnen in Sittard. CineLOVA is het platform voor non-professionele filmers. Op dit festival worden films getoond en beoordeeld van Limburgse amateurfilmers.

Videoom Beekdaelen was vertegenwoordigd met maar liefst vijf films: 
de groepsfilm "Kruisweg 11", "Beeldend kunstenaar Tiny de Langen Slangen" en "De gewelven van de St Bavokerk in Nuth" van Schra Rijkx, "WegWezen" en "Keep Rollin" van Harry Engelshove en Han Groen. 

De film "Keep Rollin" is genomineerd voor deelname aan het nationale NOVA-festival in Hotel Theater Figi in Zeist op 11 en 12 november.                                                                                                                                                        
Ook genomineerd voor het NOVA-festival zijn "De Afspraak" van Peter Brouwers, "Moederliefde" van Urbain Appeltans en Jef Caelen, "Zelfbeschikking" en "Eeuwig veroordeeld" van Jef Caelen en "Voetsporen" van Leo Baeten en Henk Teunissen.

De films welke werden getoond tijdens de Limburgse Filmdag, zijn allemaal te bekijken op 27 december op L1 TV. Deze omroep geeft al jarenlang "een podium" aan de Limburgse amateurfilmers. Deze dag wordt dan ook grotendeels gevuld met deze films, waarbij enkele films waarschijnlijk meerdere keren zijn te bekijken. Het uitzendschema zal pas in december bekend worden gemaakt.


Lid worden?

Je bent altijd welkom bij Videoom Beekdaelen!  We komen samen op de tweede en vierde maandag van de maand. Neem contact met ons op voor meer informatie.